Inicio > Uncategorized > CORRED, AMIGOS, CORRED.

CORRED, AMIGOS, CORRED.

Corre, Toni, corre.

Traducción de Toni Contesti del texto de Miquel Angel Maria que aparece hoy en el periódico  dBalears. http://www.miquelmaria.cat

“El fascinante repto que se ha puesto Toni Contesti tiene un doble objetivo. Por un lado, quiere batir el record del mundo de esta especialidad. Pero además, ha querido convertir esta proeza deportiva en un encomiable gesto solidario, dando toda la recaudación a la lucha para combatir la esclerosis múltiple. Contesti correrá contra el Dios Cronos. Es una carrera contra el límite de un tiempo prefijado, para intentar correr el máximo de kilómetros.

Las personas afectadas de esclerosis múltiple, en su carrera por la vida,  también luchan contra la figura de Cronos,  pero con la diferencia que aquí la meta permanece desconocida, escondida, incierta. En ambas carreras, el éxito del corredor consiste en arrancar tiempo al tiempo.

Pero al final, la meta es inexorable. En la carrera de la vida hay un triunfo accesible, superior al que puede alcanzar un atleta: que es cuando somos capaces de convertir Cronos – tiempo consumido- en Kairos –tiempo disfrutado-, cuando dejamos de ver el tiempo como el enemigo a batir y lo convertimos en el momento oportuno para que suceda alguna cosa especial. Es entonces que robamos a Cronos todo su poder sobre nuestro destino.

Ninguno sabe como es de largo el hilo de su vida. Cuando una persona recibe la noticia que padece esclerosis, puede tener la sensación  de que su hilo, de repente, se ha retraído. Pero continua teniendo la misma oportunidad de convertir su carrera en una experiencia llena de sentido, en un regalo para ella misma y para quienes le rodean y le quieren, en un recuerdo absoluto que nunca aparecerá en el Guiness ni falta que le hará..

Mientras tanto la carrera de Toni Contesti, con todos los esfuerzos que se hacen para encontrar una cura definitiva a la esclerosis múltiple, dicen a Cronos que un dia, finalmente, lo venceremos. Corre, Toni, corre.”

Anuncios
Categorías:Uncategorized
 1. Joan Carles
  diciembre 18, 2009 en 7:29 am

  Impresionant article. Enhorabona al autor. Toni, molts d’ànims per avui. Sigui com sigui ja saps que el més important ho has aconseguit: en cadascú de noltros has tocat una fibra que ha despertat un sentiment tan difícil de sentir com de descriure. A la fi i al cab, un sentiment que de qualque manera ens fa sentir a tots un poc més vius. Enhorabona per tanta ilusió i afecte generats. Vamoooooooossssss!!!!

 2. Josemi
  diciembre 18, 2009 en 8:07 am

  Vamossssss Toniiiii !!! Ja ha arribat el dia! Avui has de disfrutar més que mai de correr en aquesta cinta on tants de kilometres ja has fet. Disfruta nin !!! Tots estam amb tu !!! Vamoooooosssssssssssss!!!!

 3. Román Morell
  diciembre 18, 2009 en 11:31 am

  Sa festa esta apunt de començar, sa gent se ferma ses sabates i estira ses cames, en Toni farà lo que mijor sap fer, ilusionarmos a tots, es un dia de festa, de aqui a 40 anys lis comentare als meus nets com un gran amic se va esforçar durant tant de mesos per mijorar sa vida d´altres, aixo no ho ensenyen a ses escoles, se apren dels amics. Gracis mestre, gracis amic.

 4. Dani ...el guau guau
  diciembre 18, 2009 en 2:38 pm

  Toni, amigo, disfruuuuuuuta!!!! Tienes que ser más Forrest Gump que nunca, más conejito de duracell que nunca, pero sobretodo disfrútalo, que nosotros tus amigos lo llevamos haciendo hace semanas… Gracias por darnos un motivo para charlar mientras tomamos el café, mientras nos duchamos en Son Hugo y en mil momentos más. Gracias por convertir tu rutina diaria en alternativa para romper la nuestra. Un abrazo fuerte y te espero en “Moscú” mañana a las 6 de la tarde, que narices, a menos cuarto!!! Un abrazo fuerte y enhorabona Pau, tens molta sort!!!

 5. toni coll
  diciembre 18, 2009 en 4:04 pm

  no tinc paraules, simplement et desig el millor avui i sempre

 6. Lucas Bueso Pericàs
  diciembre 18, 2009 en 9:40 pm

  Primer de tot i segons l’escrit a el post, ànims Sr Contestí.

  Punt i apart, no voldria que el que diré a continuació surti del meu egocentrisme, perquè crec que per sa causa no és justa i que el que diré és una opinió feta de forma reflexionada, subjectivament i creada a partir d’una acció que no tenia res a veure amb mi (ni dels meus companys, com bé sabràs més abaix), sinó amb un fet social, com vull creure que era sa causa.

  Resulta, que 2 amics i jo hem volgut assitir a Duet Sports, venint des de el poble d’Alcúdia, per animar la causa en qualitat d’espectador i ens hem trobat amb un cert de condicions que a mi, personalment, no m’han parescut correctes.

  Cert és que no hem corregut per l’esclerosi, cert és també que els meus companys estavewn lesionats i jo he vengut, animat per ells i pel fet, ja que creia que el fet d’anar a fer moviment, serviria per donar-li més importància a n’aquesta maleïda e incurable malaltia.

  Falt d’informació o no, resulta que en ser allà i pujar a la sala de fitness per animar al encoratjat corredor (vosté), i després de dos minuts hem estat ‘convidats’ per una persona (que més tard he comprovat que era el Sr Director del centre Duet Sports) a ”anar a assistir (demanat primer si corríem o no, això sí) a l’esdeveniment a la ‘tele’ d’abaix o a la cafeteria (cosa sospitosa) que estem despejant això”.

  Adalt estava ple de gent, mentres que abaix no havia ningú (i bé, per fer un cafpe mirant sa tele, ho veig per IB3 a casa nostra). No corríem, però crec que per implicar-se a una causa com vull creure que fas, ja n’hi ha en fer 30 km i donar es teu temps.

  Per concluir, voldria dir que m’ha quedat es dubte i esper que no t’ofenguis, perquè un tio que està disposat a córrer 24 hores seguides me mereix molt de respecte (a mi i a molta gent), de sí aquesta fita, és per fer-te propaganda a tu, a nes Duet Sport o a sa gent que sofreix l’escleoris múltiple, ja que, des de sa meva humil però sincera opinió, trob que tot i que siguin sa primera i sa tercera e ignorant si és record guiness; podries haver corregut 24 hores a un ciruit urbà i amb gent que s’animés a córrer al teu costat o animar des de una corba, donant així l’importància que mereix i no privant-la a uns pocs. Qualsevol escusa sobre el centre, me pareix irreal, innecesària i material.

  Sincerament, esper que només noltros 3 ens hagem sentits estafats per s’hipocresia dobledera i que la nostra sensació hagi estat objectiva i el rerefons de tot això sigui el que tanta importància dones al teu blog (ocupant més del 70% del text sobre el tema).

  PD: Desconec el ‘perquè’ de els requisits escrit abaix i desconec el que és córrer davant tanta gent, però crec que per un professional com tu, això no hauria de suportar cap problema, tenint en compte a més, que encara estàs al ‘principi’ de la teva fita.

  Ànims pel récord i sort amb ses lesions.

 7. JÚJER Adrover
  diciembre 19, 2009 en 6:25 am

  Pués yo he corrido de 22:45 a 23:45 hs, y me lo he pasado genial; además me he llevado para casa el bonito regalo de una camiseta verde de tejido técnico para entrenar bastante chula.
  He visto como Toni tenía todas las atenciones necesarias…, que eran muchas y también como deportistas aficionados de todo estado de forma (fuera el que fuera) hemos participado en un “apoyo moral”, si se puede llamar así al intento de récord guiness. Digo esto porque creo que la verdad es que cuando Toni empezó a notar el cansancio… llegaba un punto en que parecía que su mente estaba absorta y no se enteraba ni de los que tenía al lado.
  Por momentos me pareció que le podía ayudar el hecho de encontrarse rodeado de gente corriendo o subida a las máquinas elípticas, pero al irme hacia mi casa después de correr en mi turno y ver las ambulancias en la puerta del centro deportivo, pensé para mí mismo: “puede que la presión psicológica de toda esta movida pueda con él y le obligue a dar más de lo que su cuerpo puede y que si él siente que tiene ganas de abandonar no lo haga por toda la presión generada y siga hasta la extenuación…”
  Y es que hay médicos que ni siquiera recomiendan correr un maratón, que “sólo” son 42,2 kms, porque piensan que no es saludable, todo lo contrario, lo consideran un exceso físico para el cuerpo. Entonces imagínense intentar hacer más de ¡¡248 kms!! Yo lo considero una auténtica barbaridad, ya hay pruebas suficientemente duras: Gore Tex Transalpine Run, Ultra Trail de Mont Blanc, maratones de ultradistancia como carreras de 100 kms, Ironman para triatletas…, como para intentar un reto tan duro como arriesgado y peligroso.
  Ahora que escribo estas líneas Toni debe llevar ya la mitad del tiempo previsto (si es que sigue con ello), algo más de doce horas. Yo me canso solo de pensarlo y eso que me gusta correr como el que más.

  Sea cual sea el resultado final Toni C. tendrá mi admiración y reconocimiento para siempre.

 8. JÚJER Adrover
  diciembre 19, 2009 en 6:41 am

  Para el que quiera estadísticas y datos para batir este récord Toni debería correr un día entero a una media de 5min.48seg./km (1440 minutos/248 km) ¡wooow!
  Y según me dijeron los voluntarios que estaban en la mesa de inscripciones este valiente corredor sólo podía bajarse para descansar o hacer sus necesidades 2 minutos cada hora.

 9. Joan Carles
  diciembre 20, 2009 en 1:16 pm

  Estimat amic Toni.

  Gràcies, Toni, gràcies perquè ens has fet un gran regal en forma de recordatori.

  Gràcies per haver-nos recordat que els límits només habiten al món de les nostres pors,
  gràcies per haver-nos recordat que el sacrifici i l’esforç sempre ens dignifiquen,
  gràcies per haver-nos recordat que la solidaritat s’alimenta d’humanitat,
  gràcies per haver-nos recordat que amb ferma voluntat ho podem tot,
  gràcies per haver-nos recordat que amb la mirada positiva sempre hi podrem veure molt més enllà,
  gràcies per haver-nos recordat que quan la vida s’omple d’obstacles cal lluitar per superar-los i gaudir en la lluita,
  gràcies per haver-nos recordat que cal decidir què fem amb la nostra vida abans que ella decideixi què fa amb nosaltres,
  gràcies per haver-nos ajudat a aflorar emocions i sentiments tan amagats com necessaris,
  gràcies per haver-nos regalat tanta alegria,
  gràcies per tanta generositat i haver compartit amb tots nosaltres aquesta aventura,
  gràcies per haver-nos demostrat que a la vida hem de córrer de la ma d’aquest Déu Kairos, el que ens permet gaudir del camí, camí que en sí mateix hi porta la nostra fita.

  En definitiva, i per si encara no t’ha quedat prou clar, GRÀCIES TONI. Ets gran, Toni, molt gran. Ah!, i ja saps: “Vamooooooooooooooooossssssssssssssssss”.

  Una aferrada

  Joan Carles

 10. Tu padre
  diciembre 20, 2009 en 6:17 pm

  ¡¡¡ANIMO TONI ANIMO!!! Sigue siempre siendo tu mismo, no cambies nunca y si alguien tiene dudas…lo tiene m uy dificil, hijo.

  Un abrazo de tu padre.

 11. Pere Rullan
  diciembre 21, 2009 en 10:25 am

  Ets un crack amb totes les lletres!
  Ets un 10 com a esportista i ets més valent que ningú!
  Em vaig quedar amb els pels de punta i alucinant amb les teves paraules, sobretot quan digueres que ens veim l´any vinent…
  si senyor toni et mereixes el rècord i molt més!
  A més el rècord ja es va aconseguir, el reunir a tanta gent i per una causa tan noble va ser tot un èxit, el fer el rècord corrent hagues estat la “guindilla” final de una organització esplèndida.
  Si hi ha una persona en el món que ho pot aconseguir ets tu…
  això ho tenc més que clar…
  Ànims campió!
  El rècord es teu!

 12. Román Morell
  diciembre 21, 2009 en 10:39 am

  Creo que hay un problema en la plataforma de elite chip, no me deja apuntarme en la cinta nº1 para el año que viene, sabes la cantidad de peronas que se quedaron con las ganas de correr? Por la noche vinieron muchos pensando que habria huecos y no los hubo. Habra que aumentar el numero de cintas, aún me emociono pensando en todo lo que ocurrio durante esas 24horas, gracias Toni, GRACIAS.

 13. Joan Carles
  diciembre 21, 2009 en 11:28 am

  Estimat Toni.

  A la meva anterior inserció me’n vaig oblidar de dir-te una obvietat més, que després de llegir els missatges que t’han arribat de tot arreu i per tots els medis m’ha fet pensar-hi: te’n adones que un del principals mèrits del teu gest (gesta) ha esdevingut en que ens has fet a tots nosaltres un poc millors? Ens has fet més persones, amic. Idò sí, al.lotet, això has aconseguit, ens has contagiat un poc de la teva gran humanitat. Enhorabona.

 14. toni coll
  diciembre 21, 2009 en 2:34 pm

  abans del intent no tenia paraules, per donar-te ànims, et volia dir tantes coses que no sabia ni per on començà, i et volia transmetre tota la meva força, però no sabia com fer-ho i tampoc et volia molestar amb un “rollaso”.
  Però ara, ara si que no tinc paraules, encara no ho he digerit, encara m’emocion només recordant aquest moment tan marevellos que ens has fet viure a tots, on mos has desmostrat moltes coses com diu en Joan Carles i ens has donat una lliçó de humilitat.
  Gracies amic, gracies campió
  PD: una passa marevellosa i importantísima en el nostre camí cap a itaca.

 15. Àngels
  diciembre 21, 2009 en 7:17 pm

  Toni! que queda per dir que no hagin dit!..dir-te que han estat uns mesos pendent del projecte, dels entrenaments pel dia de la prova, que ho hem viscut i que va culminar divendres!. Mira que en els Sables ho vaig disfrutar..sense dubte, però el que varem viure la nit de divendres i dissabte..no tinc paraules!..em vas emocionar…tot i que volia que continuassis..quan vas baixar de la cinta creia que somiava..però vaig pensar…” quin GRANCAMPIÓ…QUIN AMIC…TANMATEIX HO HA ACONSEGUIT..!!!
  Ara te mereixes un bon descans..avui he anat a S Hugo per si te veia..i acomiadar-me de tots vosaltres….Demà torne cap a Castelló..com “el Almendro”..” vuelve…a casa vuelve..por Navidad”
  moltes gràcies per fer-nos viure aquests moments i fer-nos partícipes dels teus reptes!
  molts muaaakks per totsdos!!

 16. Tu madre
  diciembre 21, 2009 en 11:37 pm

  Eres el que siempre he querido que fueras, una buena persona.No cmbies nunca. Estoy orgullosa de ti. Tu y tu hermano sois lo mas bonito que me ha pasado en la vida. Un abrazo muy fuerte

 17. Xexio
  diciembre 22, 2009 en 12:23 am

  Te queremos! Las emociones vividas el pasado finde no tienen precio! Eres GRANDE!

 18. JANDRO
  diciembre 22, 2009 en 2:53 pm

  EN ESTA VIDA SI LO QUE HACES NO PUEDE GENERAR DESILUSIÓN NO VALE PARA NADA.

  TUVISTE UNA ILUSIÓN, LUCHASTE Y NO PUDO SER, PERO AHORA TIENES EL INMENSO VALOR DE SABER QUE VOLVERAS A INTENTARLO, QUE NADIE TE ASEGURA NADA, Y QUE VOLVERÁS A GENERAR ILUSIÓN CON ESTE PROYECTO.QUE A LO MEJOR LO CONSIGUES, O QUE TAL VEZ NO, PERO QUE VOLVERÁS A ESTAR.
  NO TE IMAGINAS QUE GRAN LECCIÓN DE HUMANIDAD NOS DAS CON TU EJEMPLO.

  UN SALUDO FUERTE CAMPIÓ!!

  JANDRO

 1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s